|
Tøjbutik  
Medier.dk
MENU

GODE RÅD

LEKSIKON

KONTAKTForside > HarddiskHarddisk

Harddisk (også disk, fastpladelager, baggrundslager) er en almindelig brugt betegnelse for disk. Da den diskenhed en pc er udstyret med, er anbragt i et kabinet (sammen med andre enheder), benyttes betegnelsen også fejlagtigt for kabinettet med indhold.

Note: Betegnelsen er opstået i pc-verdenen som en modsætning til floppydisk. Pc'erne kunne på et vist tidspunkt fås med pladelager (hårde skiver) imod tidligere kun at være udstyret med disketter (5.25" eller 8" bløde skiver).

En harddisk er computerens centrale lager, det er et nonvolatilt lagermedie; det betyder at det ikke er afhængigt af konstante opdateringer for at kunne bibeholde sine data, som f.eks. ram er det. Så når man sidder og skriver et brev, så ligger brevet i computerens ram som altså er volatil; hvis strømmen så går, har man mistet det man sad og skrev på. Men hvis man derimod gemmer filen på harddisken, og så slukker computeren, ja så er der ingen ko på isen, for næste gang man tænder computeren kan man bare hente sit brev frem fra harddisken.
Du er her: Harddisk - Alt om medier

Blu_ray - Cd-rom - Compactdisk - Diskette - Dvd - Flash-lager - Harddisk - Hukommelseskort - MicroSD - SD-kort - USB-nøgle -